Избрани Новини

Спешни мерки взима Община Благоевград за предстоящите снеговалежи

Кметът Камбитов обединява усилията на граждани и община за справяне при усложнена зимна обстановка в страната

Машините за снегопочистване и човешкият ресурс в община Благоевград са в абсолютна готовност за справяне с усложнените метеорологични условия, които се очакват през следващите дни. Общината е създала необходимата организация и всички фирми, разполагащи със снегопочистваща техника, ще имат готовност за реакции в случай на необходимост.

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов апелира жителите да проявят разбиране, както и да обединят усилията си и заедно да се включат в почистването на снежната маса, натрупала пред домовете и стопанисваните от тях търговски обекти. За постигане на по-голяма ефективност при почистването на тротоарните площи пред обектите, е желателно почистването да бъде извършвано чрез посипване на луга и пясък. За спазване на реда, гражданите и собствениците на обекти не трябва да допускат натрупване на снежни маси, които могат да възпрепятстват  движението по тротоарите. Собствениците на автомобили също трябва да паркират колите си на определените за целта места, без да пречат на снегопочистващата техника.

Кметът Камбитов разпореди директорите на детски, социални и лечебни заведения също да предприемат мерки за почистване пред обектите, за които отговарят. В заведенията, в които има здравни кабинети, е задължително да се осигури непрекъснато присъствие на медицинско лице в работното време на съответното заведение. Всички предприети мерки трябва да бъдат сведени до знанието на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)