Избрани Новини

Кореспонденция на принцеса Даяна бе продадена на търг

Общо 40 предмета, принадлежали на домакина на Бъкингам, бяха обявени за продан

Лична кореспонденция, писана от британската принцеса Даяна през 80-те и 90-те години, бяха продадени на търг за доста по-голяма сума от очакваното от аукционна къща Чефинс в Кембридж.

Писмата паднаха под чукчето за 18 хиляди евро. Шестте експоната са били изпратени от Даяна до иконома на Бъкингамския дворец Сирил Дикман, заемащ поста в продължение на 50 години.

В едно от посланията, изпратено пет дни след раждането на принц Хари през 1984 г., Даяна пише, че принц Уилям прекарва "цялото си време, засипвайки Хари, когото обожавал, с неизчерпаем запас от прегръдки и целувки". Това писмо бе продадено за 3200 лири (3700 евро), което е пет пъти повече от прогнозираната цена.

В друго писмо, писано през 1992 г., принцесата казва, че и двамата й синове харесват пансиона, в който учат, "въпреки че Хари постоянно се забърква в неприятности". То се изтъргува за 2400 лири (2800 евро), при първоначална оценка между 600 и 900 лири.

Кореспонденцията беше случайно открита от близки на Дикман след кончината му през 2012 г. Днес на търга бяха предложени и снимки, коледни картички и дори парче от сватбената торта на кралица Елизабет Втора от далечната 1947 г, пише БТА.

Общо 40 предмета, принадлежали на домакина на Бъкингам, бяха обявени за продан и се изтъргуваха за сумата от 55 хиляди британски лири. Парчето кейк се продаде за 550 лири.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов