Избрани Новини

Прокуратурата предаде на съд плевенски сутеньори

Набрали и транспортирали до Германия две българки, където ги използвали за развратни действия

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу племенник и чичо, набрали и транспортирали до Германия две българки, където ги използвали за развратни действия.

Обвинението срещу Реджеб А./25 годишен/ е за това, че  през юни 2011 г. в гр. Плевен, чрез въвеждане в заблуждение (обещаване на работа в закусвалня в Германия) набирал отделно лице -  жена  и я транспортирал, като я превел през границата на страната до гр. Нюрнберг, ФР Германия с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й.

Реджеб А. и Гюнайдин А. са обвинени и за това,  че  през юни 2011 г. в гр. Нюрнберг, ФР Германия, в съучастие като извършители, използвали същото лице /пострадало от трафик на хора/, за развратни действия независимо от съгласието му – престъпление по чл. 159в, вр. чл. 20 ал. 2 от НК.

Срещу Гюнайдин А. /42 годишен/ е повдигнато обвинение  за това, че в  периода  февруари –  май 2009 г. в гр. Пордим, обл. Плевен набирал отделно лице – друга жена и я транспортирал, като я превел през границата на страната до гр. Волфсбург, ФР Германия с цел да бъде използвана и използвал същата жена /пострадала от трафик за хора/ за развратни действия, чрез обещаване и получаване на облаги – парични средства, независимо от съгласието й – престъпление по чл. 159 от НК.

 Реджеб А. имал интимни отношения с едната пострадала, като решил да я използва, за да си набави парични средства. Уговорил я да заминат за  Германия, при чичо му Гюнайдин  под предлог, че ще работи в закусвалня. В Германия на жената обяснили, че трябва да работи като проститутка, като парите от клиентите били вземани от двамата обвиняеми. След две седмици, тя заявила, че не желае да проституира и че ще се оплаче в полицията, ако не я върнат  в България.

Гюнайдин А. знаел за другата пострадала, че  извършва сексуални услуги срещу заплащане и я убедил да заминат в Германия, където да  проституира  за него.  Пристигнали в гр. Волфсбург,  където я настанил в  апартамент с  още две момичета, а изкараните от нея пари били прибирани от обвиняемия.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов