Избрани Новини

Съдът не иска да отстрани временно от длъжност обвинения частен съдебен изпълнител

Добрич Лайф

10-01-2017, 16:34

Снимка:

pixabay.com

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Повдигнаха обвинение на частен съдебен изпълнител

По девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева

Окръжната прокуратура в Шумен внесе протест във Варненския апелативен съд срещу определение на Шуменския окръжен съд от днес, 10 януари 2017 г., с което е отхвърлено искането на прокуратурата за временно отстраняване от длъжност на частния съдебен изпълнител Асен Т.,обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по член 203, ал. 1 и 2, във връзка с член 201 от наказателния кодекс, извършено като продължавано деяние. Съдебното заседание по внесения протест в Апелативния съд е насрочено за 17 януари 2017 г., съобщават от пресцентъра на Апелативен съд Варна.

Разследването срещу 47-годишния частен съдебен изпълнител е установило до момента, че по девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева, които ползвал за лични нужди. В специалната сметка постъпват средства от длъжниците или се набират средства от продажбата на имуществото им, които се ползват единствено за удовлетворяване на вземанията на кредиторите. Прокуратурата разполага с данни за извършено присвояване на средства от специалната сметка на частния съдебен изпълнител по още около стотина дела.

Асен Т. е отстранен от длъжност от Камарата на частните съдебни изпълнители за срок от една година. Срокът на наказанието му изтича на 12 януари 2017 г.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов