Празник на виното в село Делчево - blagoevgrad.utre.bg
Alternative Media Group

Празник на виното в село Делчево

11 януари 2017, 18:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Гоце Делчев

    Ще се проведе на 4 и 5 февруари

Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще се проведе на 4 февруари от 14.00 часа

Община Гоце Делчев организира традиционния празник на виното в село Делчево, посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 4 и 5 февруари 2017 г. /събота и неделя/.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия ще бъде на 4 февруари /събота/ в село Делчево. Всички, които желаят да вземат участие в конкурса, могат да предоставят произведено от тях вино или ракия в срок до 12.00 часа на 2 февруари 2017 година на следните места:

- селскостопанската аптека на Сергей Караилиев, която се намира на Кооперативния пазар в гр. Гоце Делчев

- при Сирма Бошкилова - павилиона за вестници

- на място в кметството на село Делчево

Дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии ще се проведе на 4 февруари от 14.00 часа в Делчовския хан.

На 5 февруари /неделя/, от 10.30 часа ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”, в което ще вземе участие кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов. В 11.00 часа на площада в селото ще започне музикалната програма с участието на местни изпълнители и групи.

Както винаги, на площада в Делчево ще се лее бяло и червено вино в чест на празника. За всички, които желаят да посетят зимния фестивал, но нямат собствен транспортq е подсигурен превоз, който ще тръгне в 9.00 часа от паркинга при бившия магазин „Валан“ в Гоце Делчев.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета