Избрани Новини

Брезница – шампион по бракове и бебета

В селата Борово, Баничан, Делчево и Добротино не е имало нито едни младоженци

Брезница е шампион сред селата в община Гоце Делчев по сключени бракове и родени деца за изминалата 2016 година, пише kmeta.bg. В най-голямото населено място извън града са проплакали 41 бебета, на второ място е село Корница с 23 бебета, а на трето място е с. Лъжница с 16 новородени. 18 са сключените бракове в с. Брезница, в Лъжница са два пъти по-малко – 9, а в Корница – 8. В селата Борово, Баничан, Делчево и Добротино не е имало нито едни младоженци.

Запазва се тенденцията от последните няколко години на положителен прираст на населението в община Гоце Делчев. В самия град обаче той е отрицателен. Новородените жители на града са 204, те са с 10 по-малко в сравнение с 2015 г. Общо 132 деца са родени в останалите кметства.

Пресъставени са 84 акта на деца, които са родени в чужбина, като сред тях най-много са тези от Турция – 36, Германия – 14, Великобритания – 11, Испания, Португалия, Гърция, САЩ и Македония. С декларация за бащинство, в случаите когато родителите нямат сключен граждански брак, са припознати 89 деца, което е два пъти повече в сравнение с предишната година. Съставени са общо 145 акта за граждански брак в град Гоце Делчев спрямо 167 през 2015 г. От тях пресъставените актове от чужбина са 18 – те са сключени в Турция, Гърция, САЩ, Великобритания и Испания.

Съставените актове за смърт в регистрите на община Гоце Делчев са 339, което е с 60 повече спрямо предходната година. Починалите жители на общината са 325 – в града са починали 238, а в кметствата – 87.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов