Избрани Новини

Задържаха трима мъже за дръзка телефонна измама, придружена със заплахи

Засечени са на територията на Старозагорска област

В продължение на месец възрастна бургазлийка била изнудвана за пари, на извършителите тя предала общо 32 000 лева; В акцията по задържането им са участвали служители на ОДМВР – Бургас и Стара Загора; На един от арестуваните е наложена 72-часова мярка за задържане, повдигнато му е обвинение,

Оперативните действия били предприети на 12 януари, след като в бургаското Първо РУ постъпил сигнал от банков служител. Той съобщил, че в този момент възрастна жена иска да изтегли голяма сума пари от банковия клон. След проведени разговори със 71-годишната бургазлийка било установено, че жената е жертва на телефонна измама. Пред полицаите споделила, че първоначално е била заблудена по схемата „пострадал роднина“. След това многократно била заплашвана по телефона и в периода 15 декември – 12 януари предала на непознат общо 32 000 лева.
Незабавно по случая били предприети оперативно-издирвателни действия, в резултат на които в близост до дома на жената служители на Първо РУ задържали, в момент на получаване на поредния плик с пари, криминално проявения В.П. /30 г./от Свищов.
В хода на допълнителните действия по разследването, в които се включили и служители на бургаското Пето РУ, на отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и на ОДМВР - Стара Загора, са установени и задържани още двама криминално проявени мъже - В.Ф. /49 г./ от Свищов и Д.П. /23 г./ от Бургас, придвижвали се с лек автомобил „Алфа Ромео“ с великотърновска регистрация. Засечени са на територията на Старозагорска област, в Гурково. По първоначални данни, те са съпричастни към извършеното престъпление.
На В.П. е повдигнато обвинение, с постановление на прокурор му е наложена мярка за задържане до 72 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на тримата продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов