Избрани Новини

Община набира морални кандидати за възпитатели

Община Струмяни търси кандидати за обществени възпитатели през 2017-та

Община Струмяни търси кандидати за обществени възпитатели през 2017 г. Набирането им е съгласно Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Желаещите трябва да са с висок морал и добро име в обществото. Това е първото и най-важно условие към кандидатите. Разбира се, те са длъжни да притежават необходимата общообразователна подготовка, опит и умения за работа с деца и да познават съответната нормативната уредба. Да знаят как да работят с малолетни и непълнолетни малчугани. Общественият възпитател извършва индивидуална, корекционно-възпитателна работа с определените му деца. Той се среща и си взаимодейства с родителите (или лицата, които ги заместват), инспекторите на Детска педагогическа стая, училищните ръководства, класни ръководители, педагогически съветници, социални работници, психолози, лекари и специализирани институции. Участва редовно в дейностите по плана за превантивна работа през годината и в дейността на Консултативен кабинет по график, утвърден от председателя на МКБППМН.

Най-напред ще се направи подбор на желаещите по документи, а след това ще се проведе интервю с тях. Срок за подаване на документите от 11 до 26 януари тази година. Те се внасят в деловодството на община Струмяни.

Резултатът от първия етап ще бъде оповестен на сайта на кметството на 30 януари 2017 г. Събеседването с допуснатите кандидати до втория етап на конкурса ще се проведе на 31 януари от 10:30 ч. в залата на общинския съвет, информира standartnews.com.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов