Избрани Новини

Родители от Благоевград се обучават по австралийска програма

Новините

17-01-2017, 15:32

Снимка:

БНТ

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благоевград отново посреща училище за родители

Програмата дава практически съвети на родителите

Родители и деца от Благоевград се обучават по австралийска система за щастливи и здрави бебета и деца. Системата е създадена през 1982 година от Маргарет Сасе на основата на най-новите научни открития в областта на педагогиката, психологията и неврологията.

Все повече родители в Благоевград търсят съветите на специалистите от иновативната академия, за да научат повече как да се грижат за децата си още в етапа на ранното им развитие с комбинация от игри, песни, упражнения и танци.

Иновативната програма на академията дава практически съвети на родителите за това какви упражнения да правят с децата си, за да може бебетатa да не пропускат нито един от етапите на развитие, като стоене по корем и пълзене.

Елисавета Петрова, представител на академията за Благоевград
"Системата има за цел да направи интеграцията между мозъка и тялото по-лесна за детето и да подготви такива умения и качества, които да улеснят учебния процес в първи клас.”

Яна Гюрова е една от майките, които вече са част от академията за деца и родители в благоевградския квартал "Еленово". Тя и нейното бебе посещават заниманията в академията от три месеца.

Яна Гюрова, майка
"Още след първия урок усетих, че е много по-подвижен, че прави много нови движения вкъщи и така след време започна да седи и да пълзи.”

В академията родители, бебета и деца се обучават заедно, като за всяка възраст има обособени групи.

Милена Симова - учител
“При нас това е много важно, че не специалист работи с детето, а самият родител, който е с него, така се изгражда от ранна детска възраст тази връзка между двамата и детето разбира, наистина, че родителят е неговият пръв учител.”


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов