Обявиха старта на фолклорен конкурс "Пауталия” - Кюстендил 2017 - blagoevgrad.utre.bg

Обявиха старта на фолклорен конкурс "Пауталия” - Кюстендил 2017

18 януари 2017, 12:30 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    БНР

    Ще бъдат отпуснати 3 едногодишни стипендии

Единадесетият Международен фолклорен конкурс ще се проведе в периода 7-9 юли

НЧ "Братство 1869" - Кюстендил обявява единадесети Международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2017, който ще се проведе в периода 7-9 юли 2017 г.
Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" - Кюстендил и се провежда под пaтронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.
Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от страната и чужбина, които показват богатството на своя фолклор. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.
Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на деца с изявени дарби, приета от Министерския  съвет, по която ще бъдат отпуснати 3 едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители по народно пеене от 14 до 17 годишна възраст.
Ще бъдат присъдени и 2 еднократни стипендии от 500 лв., осигурени от Фондация „Проф. Кирил Стефанов” за двама индивидуални изпълнители по народно пеене от 11 до 13-годишна възраст.
Изпълненията на участниците в конкурса се заснемат и излъчват от Българската национална телевизия и Регионалната кабелна телевизия "Кабел Сат Запад".
Жури на конкурса ще бъдат доц. Георги Петков, преподавател в Нов български университет - София, народната певица Олга Борисова и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета