Избрани Новини

Кучета пратиха стопаните си на съд

Животните нахапали жестоко жена в Долна Железница

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Благоевград започва съдебен процес срещу Кирил Х., Георги Х. и Стоилко Х. Те са обвинени за това, че не са положили достатъчно грижи за шест кучета, които причинили средна телесна повреда на жена – престъпление по 325в, ал. 1 от НК.

Тримата обвиняеми, които са и близки роднини, полагали грижи за шест кучета (неизвестна порода). Животните често били държани отвързани и многократно нападали и проявявали агресивност спрямо хората, които идвали за отдих, селскостопанска работа или наглеждане на своите имоти в махалата.

На 24.04.2015 г. пострадалата В.М. дошла на вилата си, която се намирала в същата махала в селото, за да обработва зеленчуковата градина. Междувременно кучетата били оставени без надзор и се намирали на отдалечено разстояние от имотите на своите стопани. Незабелязано за жената, глутницата от шест кучета бавно се приближила откъм гърба й и се нахвърлила върху нея. Агресивните животни успели да я повалят на земята, заобиколили я от всички страни и започнали настървено да хапят беззащитната жена. С големи усилия тя успяла да се отърве от тях и да се скрие във вилата си. Раните от ухапванията на кучетата били много сериозни, поради което животът на пострадалата бил в опасност и тя незабавно постъпила за лечение в Хирургичното отделение на МБАЛ - Благоевград. Последвали няколко пластични операции в УМБАЛ „Н.И. Пирогов“ ЕАД.

След внесен от Районна прокуратура – Благоевград обвинителен акт предстои съдът да насрочи първото заседание по делото срещу тримата стопани на кучетата, причинили средна телесна на пострадалата жена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов