Избрани Новини

Уникалното бабино хоро се изви в Разлог за Деня на родилната помощ

188 бебета са родени в общината през 2016 г.

188 бебета са родени в община Разлог през 2016 г. Броят на всички новородени през изминалата година от четирите общини - Разлог, Банско, Белица и Якоруда, които обслужва МБАЛ-Разлог, са 336.
На Бабинден екипът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Разлог и д-р Радка Божикова- началник отделение, посрещнаха кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев и председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова. Инж. Герчев поздрави всички работещи в отделението и поднесе подарък от името на Общинска администрация-Разлог. Едни от най-малките обитатели на отделението са близнаците Димитър и Георги от с. Бачево, които са само на един ден и са родени по естествен път.
Бабинден в Разлог продължи с тържество в многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“. Първото бебе за 2017 г. в Разлог е Алекс Дениславов Хаджиев, с родители Ася и Денислав Хаджиеви, който проплака на 1 януари 2017 г. в АГО на МБАЛ-Разлог. Последното бебе за 2016 г. е Дарина Георгиева Костадинова,с родители Ангелина Кирова и Георги Костадинов. Майките на двете бебета получиха подаръци за децата и цветя от кмета инж. Герчев и д-р Копанарова. Кулминацията на празника бе традиционното Бабино хоро, което е уникално със своята красота и масовост. Традицията в Разлог е неповторима и незабравима. Бабите, облечени в красиви разложки носии, носят внучетата-родени през изминалата година, на гърба си, заденати в цедилка. Децата са окичени със здравец, увит с червен конец и златна паричка, за здраве и дълголетие на малките.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов