Избрани Новини

13 млади майки празнуваха Бабинден в Долно Осеново

Новините

23-01-2017, 12:03

Снимка:

simitli.info

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

На Бабинден в Бачево (галерия)

Депутатът Пламен Нунев на Бабинден в Басарбово

Празникът бе изпълнен с веселба и забавления

Тринадесет млади майки от село Долно Осеново, щастливи от раждането на рожба през 2016 година, празнуваха Бабинден, съобщиха от Община Симитли. Поздрав към майките поднесе докторът на селото Иван Гоцев, който поздрави всички родилки и сподели своите притеснения, че децата, родени в Долно Осеново са по-малко от миналата година. „Бъдете живи и здрави, и раждайте повече деца“, пожела докторът. Млада майка и д-р Гоцев пресъздадоха ритуала по поливане ръцете, тези ръце, които са помогнали децата ни да се появят на бял свят.
 "Честит празник на всички майки, на доктора и на неговия екип, не забравяйте, че с вас имахме уговорка за раждания на повече деца, а ние да облагородяваме селото. Ние я спазваме, направихме ремонт на училището и на детската градина, сега е ваш ред, пълнете тези институции с красиви деца, каквито се раждат тук в Долно Осеново”, каза кметът Апостолов в поздрава си към празнуващите майки и се хвана на веселото хоро.
Празникът бе изпълнен с веселба и забавления, отрупани с гощавки маси и много добро настроение.
 Младите майки от Долно Осеново, облечени в прекрасни тоалети, заразяваха с настроението, което имаха на празника Бабинден. Кметът на селото Бисер Сегменов също поздрави празнуващите, като им пожела много веселие и "дано догодина има двойно повече деца".
Поздрав от най-малките жители на селото бе поднесен с песни и стихотворения, а децата пресъздадоха и поливането на бабата в сценка.
В деня, празничен за акушери, лекари и медицински сестри, младите майки изказаха трогателно "благодаря" за грижите, за търпението, понякога и за неразбирането, което проявяват младите родители към тези, на които доверяват здравето на децата си.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов