Избрани Новини

Два околовръстни пътя ще облекчат трафика в Гоце Делчев

Подготовката за изграждане на околовръстен път, който ще свързва града директно с международния път за Драма, е започнала

Два околовръстни пътя ще облекчат трафика на автомобили в Гоце Делчев. За единия от тях, който минава през местността "Текето", още от миналата година има решение на Министерския съвет и отсечката от 5,7 километра вече е включена в републиканската пътна мрежа.

Подготовката за изграждането на този околовръстен път, който ще свързва града директно с международния път за Драма, без да се налага движение из центъра и натоварената улица „Дунав", вече е започнала, предаде Дарик.

По-сложна е ситуацията с другия околовръстен път, който в миналото е използван за движение на танкове и друга бойна техника от бившето военно поделение в града. Много пъти въпросът е поставян пред Агенция "Пътища и инфраструктура", но засега без резултат, уточни кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

Ако и този път бъде обновен, той ще е удобен за автомобили и тежкотоварен транспорт, които пътуват към и от Македония, Петрич и Сандански през прохода Папазчаир, като няма да се налага влизане в град Гоце Делчев. Засега този път, който се отбива на входа на града при сградата на КАТ и излиза на пътя за с. Попови ливади, е проходим само пеша.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов