Избрани Новини

Проф. Стоилов представи книгата си "Възмездието ухае в мрака"

Това е първата белетристична книга на заместник-ректора на ЮЗУ

Заместник-ректорът "Образователни дейности" в ЮЗУ "Н.Рилски" - Благоевград проф. д-р Антони Стоилов представи тази вечер в залата на Историческия музей първата си белетристична книга "Възмездието ухае в мрака". Читателят ще открие в нея една малка повест и няколко разказа - всичките на съвременна тема.

Книгата беше представена от литературния критик Йордан Евтимов. Той сподели с аудиторията , че книгата е написана с невероятна лекота и свобода на изказа, в нея няма академичен привкус, проф. Стоилов не държи да демонстрира ерудиция и научни познания. За него са важни героите, тъмните кътчета на тяхната душа. Проф. Стоилов описва интересни случки от нашето  ежедневие, персонажите са живи, хуморът е непринуден и свеж, на моменти - черен. Една типология на съвременното българско общество.

За blagoevgrad.utre.bg проф. Стоилов каза, че винаги е бил провокиран от ежедневието, от случващото се в него, от героите, населяващи тази наша действителност, дори не осъзнаващи, че са герои не само в собствения си живот, но и във въображението на един човек, който не само ги наблюдава, но и се опитва да разбере постъпките им, поривите, отчаянието и страховете - т.е. всичко онова, което ги мотивира за доброто или злото. Без да осъзнават, че "Възмездие ухае в мрака" и то е винаги около нас.

Проф. Антони Стоилов е автор на академични трудове и изследвания. Тази книга е първият му опит в областта на художествената литература. В зависимост от интереса на читателите, сподели професорът, и литературната съдба на книгата, при интерес и успех ще продължи да пише белетристика, защото има още много идеи, а и желание да ги сподели с белия лист. Защото няма по- интересно нещо от човешката душа и тъмните кътчета в нея...



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов