Избрани Новини

Приеха бюджета на Община Разлог за 2017 година

Неговата стойност възлиза на 14 милиона 868 хиляди лева

На редовно заседание Общинският съвет в Разлог прие бюджетът на общината за 2017-та година, предаде БНР. Неговата стойност възлиза на 14 милиона 868 хиляди лева. Общината приключва финансовата 2016-та без неразплатени задължения.

Новата финансова рамка на община Разлог предвижда да бъдат заложени повече местни приходи на базата на събраните налози от 2016-та година и повече държавни приходи. Завишен е бюджетът за образование, детски градини, социални домове. С наличните финансови ресурси социалните и т.н. „критични сфери“ ще бъдат обгрижени на подобаващо ниво. В инвестиционната програма на общината са предвидени средства за пътна и ВиК инфраструктура. Важен инвестиционен проект, планиран за реализация за тази година, е изграждане на резервоар за минерална вода в с. Баня, който е изключително необходим с оглед обезпечаване на все по-нарастващия брой искания за ползване на минерална вода с цел ребилитация и туризъм.

В Бюджет 2017-та на община Разлог са заложени средства за подкрепа на лечебното заведение, спортните организации, пенсионерските клубове в общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов