Избрани Новини

По-скъпо къпане в баните на Баня и Елешница

Приходите възлизат на 95 900 лева, а разходите са в размер на 100 300 лева

Общинското предприятие „Бани и перални“ в Разлог за 2016 година е на загуба, пише kmeta.bg. Приходите му възлизат на 95 900 лева, а разходите са в размер на 100 300 лева. Поради това посетителите вече ще плащат по-скъп билет за двете обществени къпални в селата Баня и Елешница.

Първата баня ще продължи да бъде общинска, а тази в Елешница ще бъде отдадена под наем. За да се стабилизира финансовото състояние, от началото на тази година къпалнята в Баня работи с намалено работно време, с цел да се спестят разходите от фонд „Работна заплата“.

Също така е съкратена и щатната бройка за поддръжка, като функциите се поемат от управителя Иван Добрев, който вече работи 4 часа като управител и 4 часа като поддръжка. С цел увеличаване на приходите от 15 февруари ще се увеличат и цените на билетите за посетителите на минералните бани и в двете села.

Цената на билета за минералната баня в село Баня от 1.80 лева се повишава на 2.00 лева, за пенсионери и ученици от 0.90 лева на 1.00 лев. В село Елешница пък цената на билета за посетителите на минералната баня от 1.40 лева скача на 2.00 лева. За пенсионери и ученици от 0.70 лева на 1.00 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов