Избрани Новини

Община пълни хазната от гори

Кметът Илиев: "Гората е възможност за допълнителен приход и глътка въздух за финансовото състояние на общината”

Общинските гори са с все по-голям принос към общинската хазна в Струмяни, информира kmeta.bg. Интересът на фирмите към добив на дървен материал е голям, а това води и до по-високи цени. Доказателство за това е поредният търг с тайно наддаване, който се проведе през ноември миналата година.

Кметът на община Струмяни Емил Илиев, издаде заповеди, с които обявява победителите в търга с тайно наддаване за продажба на стояща дървесина на корен в няколко обекта на общинските гори. За първия от тях, в района на село Палат, печели ЕТ „Борислав Барутчиев-Младост”. Фирмата предложила най-висока цена от 16 794 лева.

В горските територии в землищата на селата Горна Рибница и Гореме със 73 624 лева предложена цена победител е фирма „Бетон” ЕООД. Край село Добри лаки дървесина ще добива фирма „Папи-2020” ООД с цена от 15 625 лева. До село Раздол дърва ще сече фирма „Перунстрой 2006” ООД, а предложената цена е 17 268 лева. ЕТ „Борислав Барутчиев-Младост” печели още един обект – край село Игралище, с предложена цена от 27 457 лева.

„Много важно за на е да управляваме правилно горите, общинска собственост. Не са много, но не са и малко – 1600 хектара. Започнахме да изпълняваме този ангажимент, общината вече получава и сериозни приходи от тези гори. Това за нас е възможност за допълнителен приход и е глътка въздух за финансовото състояние на общината”, твърди кметът Емил Илиев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов