Избрани Новини

За седемица пътните полицаи са свалили 63 регистрационни табели

Общество

29-01-2017, 10:16

Снимка:

nova.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Експерт съветва как можем да пестим ток

Най-много от тези случаи са употребили алкохол и липса на шофьорска книжка

За първата седмица пътните полицаи навсякъде в страната свалят регистрационни табели при констатиране на нарушение, досега те са 63. Това каза в студиото на Нова телевизия комисар Бойко Рановски.

Според него, най-много от тези случаи са употребили алкохол и липса на шофьорска книжка. Той поясни, че се прилагат и мерки като отнемане на свидетелството за правоуправление при превишена скорост в населените места над 50 километра в час. Основната идея на завишените наказания е да се намалят драстично катастрофите и даваните жертви на пътя.

„При свалени регистрационни табели може да се направи медицинско изследване за алкохол в кръвта и ако дрегерът е показал повече от реалното, нещата се променят. Другият вариант е да се изчака изтичане на наложената забрана и да се получат номерата обратно. Разбира се, има и вариант за оспорване на акта в съда”, каза комисарят. Според него, при запазване интензивността на проверките вероятно около 15 000 души ще останат без регистрационни номера до края на годината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов