Избрани Новини

70 вида се конкурираха на "Винария 2017“ в Бобошево

Бобошево организира празника за 34-ти пореден път

48 вида червено и 22 вида бяло вино се конкурираха на тазгодишния празник „Винария-2017“ в малкото градче Бобошево вечерта и през нощта на уикенда, обявиха организаторите, цитирани oт kmeta.bg . Конкуренцията е безмилостна – макар и свило се до 1221 жители, Бобошево държи на традицията  и амбицията му е да поддържа имиджа си на винарски край, поне в Кюстендилско. Макар соцмасивите край гл. път Е-79 отдавна да са изсъхнали, доста семейства отглеждат добри и дори елитни сортове.

За победител при червените вина обективното /дегустацията е анонимна на 100%/ 5-членно жури обяви Любен Миладинов, бивш банков чиновник, пенсионер. Бай Любен дели първото място и при белите вина заедно със земеделския производител Кирил Ангелов, доскорошен общинар.

„Правим „Винария“-та без прекъсване вече за 34-ти път. Догодина ще е нещо като юбилей и ще придадем по-голяма тежест на нещата“, закани се един от баш организаторите Сашо Бачев. „Лошото е, че на този празник полицията дебне на всички кръстовища и подстъпи към Бобошево – до среднощ. Следват проверки на шофьорите за алкохол. Сега санкциите са повече от жестоки. А като не пийнеш и на „Винария“, кога“, роптаят по Бобошевско.

След мотокроса, който организираха за 60-ти пореден път и кандидатстват за Гинес, „Винарията“ е второто голямо събитие за Бобошево в обществения и всякакъв друг годишен календар, казват от общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов