Избрани Новини

Днес приемат бюджета за 2017 година в Банско

Ще се проведе първото за годината редовно заседание на Общинския съвет

Днес ще се проведе първото за 2017 година редовно заседание на Общински съвет - Банско, предаде Дарик. В дневния ред са заложени 14 точки.

Сесията ще стартира с отчет на дейността на местния парламент, както и изпълнение на решенията му. Сред важните точки, които общинските съветници ще разгледат и гласуват, е предложението относно приемане проекта за приходите и разходите на Община Банско за 2017 година.

Планираните приходи на Община Банско са в размер на 18 579 098 лева. Също така ще бъде гласувано и предложението от кмета Георги Икономов, относно приемане Плана за действие на общината за подкрепа на интеграционните политики за периода 2017- 2020 година, както и годишната програма за управление и разпореждане с имотите, собственост на общината.

Освен това парламентаристите ще гласуват и докладната записка на градоначалника относно приемане новата структура на Община Банско за 2017г.

На сесията ще стане ясно и колко ще бъде основното месечно възнаграждение на кмета Георги Икономов, като се предвижда то да бъде увеличено с 5 %. Общинските съветници ще гласуват и актуализацията на месечните заплати на кметовете на кметствата Добринище, Филипово, Места и Кремен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов