Избрани Новини

Кукерите от "Струмско" с награда на публиката в Перник

Оглавиха класацията на най-харесаните от зрителите групи с 561 гласа

Групата от Благоевград, квартал "Струмско", спечели за втора поредна година наградата на публиката на завършилия в Перник 26-и Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва", предаде БНР.

Бабугерите оглавиха класацията на най-харесаните от зрителите групи с 561 гласа. Наградата на публиката беше определена със SMS гласуване. Линията за гласуване беше затворена снощи точно в 20 часа. Общият брой на изпратените SMS-и е  3 444, а броят на уникалните номера, изпратили съобщения, е 2167.  В сравнение с миналата година, през тази SMS-ите са с 48% повече.

42-годишната Василена Лалина от пазарджишкото село Церово е щастливката, спечелила наградата сред зрителите. Тя е 5-дневна екскурзия във Венеция. Името на победителката бе изтеглено в присъствието на нотариус Александър Цветанов. Василена в момента живее в София и за първи път участва в гласуването.

По-късно днес ще бъдат обявени и големите победители в тазгодишния фестивал в Перник. Журито, оглавявано от проф. Георг Краев, ще обяви класирането на специална пресконференция. Големите награди са златна маска в двете категории - сурвакари и кукери. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов