Избрани Новини

Продавач на пропан-бутан отива на съд за присвояване

Сумата от присвоителните действия на Д.Н. възлиза на 25 616,10 лв.

Районна прокуратура – Сандански внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д. Н., извършил престъпление по чл. 202, ал. 2, т. 1 вр. чл. 201 от НК.

От 2008 г. Д.Н. работил като продавач на газ пропан-бутан на бензиностанция в гр. Сандански – обект на дружество „Д.“ ЕООД. Сред основните му трудови задължения били отчитане на фискалните устройства ежедневно и месечно, отчитане на парични средства на касиера на фирмата, получавани от клиентите за действително продаденото от него гориво.

В периода от 01.01.2014 г. до 06.11.2014 г. в различни дни, през които бил на смяна, обвиняемият Н. многократно извършвал дейности, с които въздействал на везната за измерване в пълначната станция при бензиностанция и газстанция „Д.“, като незабелязвано от клиента поставял и премахвал накрайници върху нея. В резултат на това до фискалното устройство достигали стойности, по-ниски от действително зареденото гориво в бутилката, а клиентите плащали сумите, съответстващи на искания от тях обем. По този начин Д.Н. присвоявал от фирмата различни по размер суми.

В началото на м. септември 2014 г. обаче управителят на дружеството възложил проверка за наличностите на газ пропан-бутан на склад, при която установил, че нивомерът показва значително по-малко количество гориво от това, което действително било продадено по документи. Търсейки причината, заедно със специалист по компютърни и софтуерни програми решили да монтират камера в пълначната станция, без знанието на работещите в нея. Впоследствие при преглеждане на записите било установено, че именно обвиняемият Н. извършва действия по поставяне на накрайници върху везната, докато зарежда бутилки.

От заключението на изготвената по делото съдебно-икономическа експертиза е видно, че общият размер на щета, нанесена от присвоителните действия на Д.Н. на „Д.“ ЕООД възлиза на 25 616,10 лв.

Предстои насрочване на делото от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)