Избрани Новини

По-добри условия за живот създават в благоевградски села

Над 3 милиона лева заделя Община Благоевград за тях

Около 3,5 милиона лева са средствата, които Общината в Благоевград отделя за инвестиции и благоустрояване на селата през 2017-а година, информира БНТ. В проектобюджета са предвидени средства за почистване на дерета, изграждане на спортни, детски площадки в селата. Сред отделените средства са и 800 хиляди лева за основен ремонт на главната улица в село Рилци.

Жителите на благоевградското село Рилци чакат повече от 10 години нова канализация и тротоари на главната улица в селото. Разказват, че заради тесния път дори два автомобили не могат да се разминат.

„Постоянно идват да оправят улицата, постоянно пред всяка къща почти е разкопано”, разказват те.

Младите семейства в Рилци, избрали да отглеждат децата си в селото, искат да има по-добри условия за тях:

„Детски площадки нямаме хубави.”

„Нито площадка нито улица, то се вижда много добре, да не говорим че и контейнери не се хвърлят много време, снегорини не минават, на собствени сметки си викаме снегорини, въобще много работи липсват.”

Живко Чукарски, кмет на село Рилци: „Надявам се при ранна пролет, ако всичко върви нормално по избора на изпълнител, да започнем самото строителство на улицата. Това е основен ремонт, изграждане на канализация, водопровод, подпорни стени, асфалт, тротоари и ел. осветление”.

В момента в Рилци живеят около 1200 души. Много семейства в последните години бягат от големия град и заради спокойствието и тишината избират малките населени места. Повечето от свободните имоти тук вече са продадени, като на много от тях са стартирали и нови строежи, казват от кметството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов