Избрани Новини

До дни е ясно ще има ли "Струмско" ново кръстовище

Oбщината иска регулиране със светофарна уредба

Все още не е ясно дали ще бъде преустроено кръстовището на входа на квартал "Струмско". Идеята на община Благоевград е то да бъде със светофарна уредба. Дали това ще се случи трябва да стане ясно до десетина дни.

Ремонтът на кръстовището на входа на квартал "Струмско" е заложен в инвестиционната програма на Община Благоевград за 2017 година. Тепърва обаче Общинският съвет ще трябва да реши дали този ремонт ще бъде извършен или не. Това ще се случи до 6 февруари. Дотогава е законовият срок, в който съветниците трябва да гласуват инвестиционната програма на Общината.

Хората в квартал "Струмско" се надяват възможно най-бързо кръстовището на входа на квартала да се реорганизира, защото те сега не се чувстват в безопасност нито като пешеходци, нито като шофьори.

“Имало е пешеходна пътека и е махната, и тука е необходима една пътека.”

“Тука много често стават катастрофи.”

В Струмско настояват добре да се помисли за начина на придвижване през кръстовището, за да не се налага впоследствие да бъдат правени още ремонти.

“Да вземат най-оптималното решение и за колите, и за гражданите да е спокойно, защото да се влагат излишни средства също не е полезно.”

“Така ще похарчат пари само.”

Миналата година Община Благоевград отново искаше да промени организацията на движение, но тогава не се стигна до разбирателство с ръководството на КАТ за вида на кръстовището, припомнч БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)