Избрани Новини

Община Разлог подкрепя Виолина Анчева

Тя е българската участничка в конкурса "Мис Вселена”

За Община Разлог атрактивният костюм на красивата българка, включващ традиционните кукерски чанове и звънци, пискюли и пушета (помпони от цветна прежда), отразява вековната българска кукерска традиция, с която стотици градове и села в България се гордеят.
Разлог е горд пазител на традициите, древен планински град, в който кукерските традиции са пазени и предавани от поколение на поколение. Разлог успява да привлече всяка година хиляди чуждестранни и български туристи, показвайки своите запазени бит и традиции на кукерския  карнавал „Старчевата”. Повод за гордост и уважение е, че едно българско момиче показа тази част от българската традиция на световния конкурс „Мис Вселена”, провел се във Филипините.
Община Разлог се надява все повече млади българи да се вдъхновят от примера на Виолина Анчева за популяризиране на българските традиции и празници по традиционен и модерен начин.
Пожелаваме успех и оптимизъм на Виолина Анчева и нека не забравяме, че хората трудно приемаме различното и понякога ни е необходимо повече време за това. В САЩ българският костюм е класиран в топ 50 на най-атрактивните костюми, представени на конкурса „Мис Вселена”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)