Избрани Новини

Кметът д-р Камбитов сбъдна мечтите на 16 деца от Благоевград

Традиционната инициатива "Кутията на Дядо Коледа“ за четвърта поредна година събра над 500 писма

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за поредна година се преобрази в посредник на Дядо Коледа, за да сбъдне детските желания, описани в писмо до белобрадия старец по Коледа. Традиционната инициатива „Кутията на Дядо Коледа“ за четвърта поредна година събра над 500 писма. В тях малчуганите бяха споделили най-съкровените си желания. Комисия прегледа всички писма, за да избере и предостави на кмета д-р Атанас Камбитов желанията на благоевградските деца. Той посрещна малчуганите в своя кабинет. Възрастовата разлика на придружители им бе от 8-месечно бебе, което се чувстваше спокойно и видимо доволно в стола на кмета Камбитов, до 89-годишната баба Санда.
„Мечтите на децата, мислите са много чисти, трябва да приемем като урок техните послания. Виждаш в писмата душата на детето - много искрени, много човешки. Писмата са изцяло обърнати към човека, към това да сме по-добри, да имаме отношение към другите. Много можем да научим от децата“, категоричен бе д-р Атанас Камбитов. Той подчерта, че е много хубаво да четеш желанията на децата и да ги изпълняваш.
Сред желаните подаръци тази година отново преобладаваха нематериалните. Материалните пък бяха насочени към музиката - тамбури, китари. „Изключително положително впечатление ми направи, че децата имат афинитет към музиката, искат тамбури, обръщат се към традициите, към фолклора. От това по-хубаво няма“, отбеляза кметът Камбитов.
Той бе поздравен с изпълнение на тамбурата, която получи Иван, който има зад гърба си участия и награди от национални музикални състезания. Сред подаръците имаше телефон, колело, ролери, книги, лаборатории. Кметът д-р Атанас Камбитов също получи подаръци - две рисунки. Едната от 10- годишната Йоанна, а другата от благодарните малчугани от ДГ „Първи юни“. Част от децата бяха написали писмо заедно с техните учители, в което изразяват общо желание за ремонт на двора на детското заведение. „Ние изпреварихме желанието ви и дворът е включен в Инвестиционната програма на община Благоевград за 2017 година“, каза кметът Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)