Избрани Новини

Ало измамници с нови удари в Благоевград и Сандански

Две жени "олекнаха" с близо 10 000 лева

В Благоевградско отново се разихриха ало измамници. В ОД на МВР - Благоевград са регистрирани две телефонни измами, съобщиха от пресцентъра. Използвана е схемата, при която лице, представящо се за полицейски служител, съобщава на потърпевшите, че е необходимо тяхното съдействие при залавянето на телефонни измамници, като предоставят златни накити и пари.

На 1 февруари 2017г. около 15:50 часа в РУ-Сандански е получен сигнал от 64-годишна жена от града за получено телефонно обаждане от непознат за нея мъж, който се представил за полицейски служител и е поискал нейното съдействие за залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата е оставила плик с около 1 600 лева до кофа за боклук пред жилището си. Също вчера около 15:45 часа в 01 РУ-Благоевград е получен сигнал от 64-годишна жена от  Благоевград за това, че чрез телфонно обаждане от непознат за нея мъж, представил се за полицейски служител, й е поискана парична сума, с която да съдейства за залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата е оставила сумата от около 8 000 лева до контейнер за смет пред жилището си.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми. При провеждането на полицейски операции, органите на МВР разполагат със собствени средства и няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.

За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов