Избрани Новини

В Струмяни посрещнаха днес посланика на Република Македония

Основният проблем, който бе визиран, е все още неоткритият гранично-пропусквателен пункт при с.Клепало

Днес се проведе работна среща между Н.Пр. Марян Гьорчев – посланик на Р Македония в България,  Зоран Мираковски, първи секретар в посолството на Република Македония и кмета на община Струмяни Емил Илиев.
На срещата бяха обсъдени различни възможности за задълбочаване на сътрудничеството между община Струмяни и останалите български общини по поречието на река Струма съвместно със съседните погранични общини от македонска страна. На срещата бе споделен добрият опит от досегашното успешно партньорство по съвместни евро проекти на местно и национално ниво .
Основният проблем, който бе визиран, е все още неоткритият гранично-пропусквателен пункт при с.Клепало, чието отваряне ще осигури сериозно развитие на бизнеса и на региона като цяло.
На срещата бе взето решение да се организира специална работна среща с домакинството на община Струмяни, на всички кметове от пограничните общини от българска и македонска страна, за изработване на специална стратегия и да се планират конкретни стъпки, които да доведат до реалното функциониране на този жизнено важен за региона граничен контролно-пропусквателен пункт.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)