Избрани Новини

Боговете на виното си дават среща в Илинденци

За 25-ти пореден път ще се проведе традиционният Празник на виното

За 25-ти пореден път свитата на Боговете ще слезе от величествената Пирин планина и ще благослови стопаните на лозовите масиви за здраве, берекет и хубаво вино.
Община Струмяни кани гости отблизо и отдалече да споделят заедно с местните хора очарованието на традиционния Празник на виното в с. Илинденци на 4-ти февруари 2017 година. Ще има хубаво вино, ще опитате от прочутата керацуда, много конкурси, музика и настроение!

Празнична програма:
Начален час: 10:30 ч.
Място: Лозовите масиви в местността Масовец, с.Илинденци с церемония по посрещане на свитата на боговете на виното, празничен водосвет и благословия за плодородна винарска година и зарязване на лозята.
Начален час: 13:00 ч.
Място: Площадът на с.Илинденци с церемония по награждаване на най-добрите бели и червени вина от региона, избиране и коронясване на Царя на виното, откриване на кулинарна изложба и богата културно-развлекателна програма с участието на фолклорна формация „Огражденска четворка“, оркестър „Русалка“ и фолклорен ансамбъл „Малешевци“ .
Нека заедно споделим една дълголетна традиция!
Да вдигнем наздравица сред приятели - за благословение, здраве, благоденствие и берекет, да ражда земята ни добро грозде, да има божествени пенливи вина, с които местните стопани се гордеят и създават от хилядолетия с много труд, любов и усърдие.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)