Избрани Новини

Председателят на ГЕРБ - Сапарева баня Гелев: Дупница събуди България!

Представители на ГЕРБ - Сапарева баня уважиха 20-годишнината от Дупнишките барикади

Общинският координатор на ГЕРБ и кмет на Сапарева баня Калин Гелев присъства на събитието, организирано по повод 20-годишнината от Дупнишките барикади. Историческата дата 4-ти февруари, на която се случва едно от най-значимите събития в новата история на България, уважиха още председателят на ОбС - Сапарева баня Иван Куйов, координаторът на ЖГЕРБ Марта Копанарска, членове и симпатизанти на политическата сила от Сапарева баня.

На събитието присъства и Росица Борисова - председател на ГЕРБ в община Бобов дол.

"Дупничани и сапаревобанци винаги са били част от най-активното гражданско общество. И Дупница доказа това безспорно, когато преди 20 г. на тази дата бе сама на барикадите и успя да събуди България. Днес трябва да помним това и да не забравяне, че за да живеем в демократично и проспериращо общество, трябва да се борим постоянно. Както и не бива да отстъпваме от ценностите си и каузите в името на България", каза председателят на ГЕРБ - Сапарева баня Калин Гелев.

Честването, организирано от Сдружение „Духът на Дупница”, бе на емблематичното място за града. Събитието събра на едно място десетки общественици и граждани, някои от които са участвали в барикадите преди две десетилетия.

Присъстваха и лицата на тогавашните събития: Тодорка Савова, Михаил Панчев -  първият председател на ОбС - Дупница след промените през 1989 г., д-р Васил Бачев, Владо Стоянов, Георги Гиздов - бивш общински съветник, който носеше част от дупнишкото знаме, станало символ на Барикадите.

По инициатива на председателя на ОбС - Дупница и лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов, както и на Сдружение "Духът на Дупница", тази година ще бъде открит паметник-символ на демократичните промени. Към момента в дарителската сметка са постъпили около 14 000 лв. за построяването на монумента, като 10 000 лв. са дарени от председателя на Сдружението и лидер на ГЕРБ Ивайло Константинов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов