Избрани Новини

Такса смет остава непроменена в община Белица

Ще бъде направен основен ремонт на водопровода в селата Черешово, Дагоново, Кузьово, Лютово, Орцево и Гълъбово

С 10 гласа „ за” и 7 „против” общинските съветници в Белица приеха бюджета на общината за 2017 година, който възлиза на 8 125 057 лева, предаде Дарик.
В инвестиционната програма предвидените разходи са в размер на 1 350 325 лева. Те ще бъдат вложени за ремонт на сградата на общината и кметствата в селата Гълъбово, Горно Краище и Черешово, както и за ремонт на детски градини. Също така ще бъде направен и основен ремонт на водопровода в селата Черешово, Дагоново, Кузьово, Лютово, Орцево и Гълъбово. Част от средствата ще са и за оборудване на сградата на Общинска администрация, изграждане на спортна площадка в село Горно Краище, изграждане на нов водопровод в село Бабяк, изграждане на автобусни спирки и изграждане на видеонаблюдение в общината.
42 000 са заделени за проектиране  на ремонт на улици, проектиране  за закриване на нерегламентирано сметище, изработване на проект "Канализация” в село Краище и изработване на проект  за превенция на пожарите на територията на  общината. Съветниците одобриха и инвестиционната програма в раздел „Образование” в размер на 12 000 лева. От тях 9 000 ще бъдат за придобиване на компютри в учебните заведения в Белица, Бабяк и Дагоново, а останалите 3 000 за основен ремонт на началното училище в Дагоново.
Местните парламентаристи одобриха и поемането на банков заем под формата на лизинг за закупуване на лек автомобил в размер на 50 000 лева. Също така те утвърдиха разходите за заплатите през тази  година, както и разчета за целевите разходи и субсидии.
На заседанието си общинският съвет взе решение и през тази година да се запази размерът на такса битови отпадъци в община Белица. За осигуряване на дейностите по управление на битовите отпадъци в план-сметката за 2017 година са предвидени средства в размер на 264 656 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов