Избрани Новини

200 шивачки на бунт!

Блокираха входа на италианската фирма "Абонданца" в Дупница

Близо 200 шивачки от вече прекратилата дейността си италианска фирма "Абонданца" в Дупница блокираха входа на предприятието  в знак на протест заради незплатени заплати, информира БНР.

Гневът на шивачките е персонално е към собственика на фирмата Луиджи Каприоти, който ги е излъгал при изплащането на заплатите, като регистрирал друга фирма и за два месеца не е платил на бившите си работници. Не помогнала и проверката на Инспекцията по труда в Кюстендил, която установила, че договорите на шивачките са прекратени с тяхно съгласие. Италианецът им дължи около 250 000 лева за заплати, а някои жени имат да вземат до 2000 лева. Самият Каприоти излезе на площадката пред предприятието и беше освиркан бурно.

Жените са били назначени на шестмесечен изпитателен срок, но през октомври 2016 година фирмата е приключила дейността си в Дупница и вече е преместена на адрес в пловдивското село Марково, установила проверка на Областната инспекция по труда в Кюстендил.  Единствената възможност пред шивачките е да водят съдебни дела срещу бившия си работодател. За сряда при протестиращите в Дупница се очаква да пристигне омбудсманът Мая Манолова.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов