Избрани Новини

Кмет пострада заради доброто си сърце

Кметът на Белица Радослав Ревански стана поредната жертва на телефонните измамници

Кметът на Белица Радослав Ревански стана поредната жертва на телефонните измамници. Управникът изгорял, защото мислел,че прави добро. Преди дни с него се свързал непознат мъж, който му се представил, че работи в национална телевизия. Непознатият му обяснил, че от името на медията събира финансова помощ за болно момче от приюта на отец Иван в Нови хан.

Мнимият благодетел поискал от градоначалника 76 лева. Без да му мисли, кмета Ревански наредил да се преведе с пощенски запис търсената сума. След като клъвнал, измамниците отново му се обадили. Този път го изчеткали, казали му ,че го гледали по телевизията и били впечатлени от умното интервю което дал. И отново му поискали пари, този път 117 лева за друго болно дете от приюта на отеца.

Ревански обаче се усъмнил и позвънил в националната телевизия. От медията категорично уверили кмета, че нямат подобна кампания за набиране на каквито и да било средства. Тогава Ревански разбрал, че е попаднал в мрежите на телефонните измамници и е „изгорял“ заради доброто си сърце. Веднага подал сигнал в полицията.

„Изпатих си, защото съм готов да помогна на всеки. Беше нормално да се отзова за нуждите на болно дете от приюта на отец Иван. Какво да се прави, такъв съм си“, с усмивка коментира кметът на община Белица, пише в."Труд".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов