Избрани Новини

МИГ "Струма – Симитли, Кресна и Струмяни” с информационна среща

Разработва се Стратегия за местно развитие

През август 2016 г. община Симитли подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № РД 50-105/17.08.2016 г. по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности” на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Партньори на община Симитли при реализацията на проекта са общините Кресна и Струмяни.
Целта на проекта е да се създаде нова местна инициативна група „Струма – Симитли, Кресна и Струмяни” и да се разработи Стратегия за местно развитие по подхода Водено от общностите местно развитие на територията на трите общини, която да подаде за одобрение в Министерство на земеделието и храните и да реализира в последствие разработената Стратегия за местно развитие.
На предстоящата информационна конференция заинтересованите страни и местната общност от общините Кресна и Струмяни ще бъдат запознати с резултатите от проведеното проучване и анализ на територията на МИГ „Струма”.
Представената информация ще бъде допълнена от данни, получени в резултат на дискусията на тема: „Предизвикателствата за водено от общностите местно развитие пред МИГ „Струма“. Чрез активни дебати ще бъдат очертани нагласите на заинтересованите страни за кандидатстване с проекти по Стратегията за ВОМР.
В информационната конференция ще бъде представена информация за добри практики за местно развитие.
Срещата ще се проведе днес от 10:00 ч. в залата на Бизнес център „Кресна”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)