Избрани Новини

9 милиона лева печалба за Банско след Световната купа по сноуборд

Най-много са туристите от Гърция, Великобритания и Ирландия

11 милиона лева са генерираните приходи общо след провеждането на Световната купа по сноуборд в Банско. Това каза за Агенция БГ директорът на Института за анализи и оценка на туризма Румен Драганов. През първия ден състезанието е наблюдавано от около 10 000 души,  в събота  и неделя около 15 000 и всичко това генерира значителни приходи за местната икономика, съобщи Драганов.
Самото състезание като разходи струва около  2-2,5 милиона лева. Легловата база е била заета  около 85 %, около 16 000 легла. Имало и много туристи,  които са пренощували в съседните градове – Разлог, Добринище и други, които са били само за един ден. 
Най-много чужди посещения са отчетени от Гърция, както и от Великобритания и Ирландия. Сезонът според Драганов върви много добре, защото снеговалежите започнали още преди откриването му. Не се налага използването на оръдия  за сняг, както било в предходни години, пистите са много добре обработени.
„Всички се обединихме около това колко важно е да се  провеждат големи състезания, защото само участниците бяха около 100, плюс техни придружители около 100-ина и публика над 15 000, всичко това говори за завишения интерес”, коментира още Драганов.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов