Избрани Новини

Община Гоце Делчев започва да строи околовръстен път

Дължината на околовръстното шосе ще бъде около 6 км

Община Гоце Делчев започва да строи важен околовръстен път. Той ще минава през местността Текето и ще свързва града с международния път за Гърция през граничния пункт „Илинден-Ексохи”, информира БНТ. Това ще облекчи трафика на автомобили в общинския център и най вече по улица “Дунав”. Дължината на околовръстното шосе ще бъде около 6 км и с решение на Министерски съвет е включено в републиканската пътна мрежа.

Подготовката за строителството вече е започнала, обясниха от Общината. Оттам имат готовност да изградят и второ околовръстно шосе, което преди години е използвано за изтегляне на танкове и бойна техника от закритото вече военно поделение. Ако строежът се реализира, по новото трасе ще минават автомобили в посока към Петрич, Сандански, граничните пунктове Кулата и Златарево, както и през местността Папаз чаир.

С новото пътно трасе няма да се налага автомобилите, които пътуват в двете посоки да влизат в града. Кметът Владимир Москов е поставил въпроса за обновяване на това шосе пред агенция "Пътна инфраструктура", откъдето в Общината очакват решение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов