Избрани Новини

Мелнишките изби разкриват тайните си

Община Петрич подкрепя инициатива на винопроизводителите от Мелнишкия регион

Винопроизводителите от Мелнишкия регион канят туристите от страната и чужбина да се потопят в света на лозарството и винарството по случай празника на Св. Трифон Зарезан. Изби в района на Мелник, Петрич и Сандански широко ще отворят вратите си за посетители на 11-ти и 12-ти февруари. За посетителите се предлагат турове и беседи из винарните, по време на които може да се научи повече за производството на вино, за местните и международните винени сортове , както и за хилядолетната винена историята и традиции на Мелнишкия регион! Ще има много вино, ритуал по зарязването на лозята, фолклорна програма и много изненади!
Препоръката на организаторите е предварително да се свържете с всяка винарна, за да заявите посещението си. Приемат се индивидуални посетители и организирани групи. Участници са шест изби - Винарска изба Вила Мелник – с. Хърсово, Биовинарна Орбелус – с. Кромидово, Винарска изба Рупел – с. Долно Спанчево, Винарска изба Орбелия – с. Коларово, Винарска изба Синтика – гр. Сандански, имение Зорница – с. Зорница.
Може да се съчетаят обиколките из избите с посещение на Мелник и празника на мелнишкото вино „Златен Грозд“, който също се провежда на 11-ти - 12-ти февруари. Там посетителите ще станат част от фестивала на местните професионални и домашни винопоризводители и на вкусните регионални ястия.
Други забележителности наблизо включват Роженския манастир, Рупите, Сандански и Петрич. Карта на Мелнишките винени маршрути може да откриете на www.facebook.com/melnikwineroutes.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)