Избрани Новини

Кражби, контрабанда и дрога вдигнаха на крак полицаите в Кюстендилско

Фалшив сигнал допълва картинката

Много работа се събра на органите на реда в област Кюстендил за последното денонощие.

30-годишен мъж от Благоевград е задържан в ареста на РУ Дупница за престъпление против данъчната система. Той е пътувал с лека автомобил ВАЗ, спрян е за проверка от пътни полицаи в района на пътен възел „Бобошево“, а в автомобила са открити и иззети цигари от различни марки и без български акцизен бандерол – общо 8200 къса. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница. 

Задържан в РУ Кюстендил за притежание на наркотични вещества е 23-годишен мъж. Проверката е извършена в близост до дискотека в града, като младият мъж опитал да изхвърли станиолова опаковка със суха листна маса, която е реагирала на канабис при направения полеви наркотест. Мъжът е задържан с полицейска заповед за 24 ч. Уведомен е дежурен прокурор. Започнато е досъдебно производство по случая.

Криминалната хроника ни прехвърля в град Рила, където 17-годишен неправоспособен водач на лек автомобил „Опел“, движейки се с несъобразена скорост, е причинил ПТП, като се е ударил в крайпътно дърво в района на града. Момчето е било само в автомобила. Закаран е за лечение в столично здравно заведение. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежуран прокурор.

Две бързи полицейски производства са започнати в РУ Дупница в края на миналата седмица срещу водачи на МПС – единият е управлявал автомобила си след употреба на алкохол, а другият – след употреба на упойващи вещества. 

Към криминалната обстановка се добавя и домова кражба. Извършителят е установен и задържан от кюстендилски полицаи – 35-годишен мъж е проникнал чрез взлом в къща в кв. „Изток“. Откраднал е килим. Работата по случая продължава, като се изяснява съпричастност на мъжът и към други извършени престъпления. 


Работата за полицаите от РУ Рила не свърши с катастрофата на 17-годишният водач на лека кола. Органите на реда са предотвратили извършване на кражба на пари от машина за топли напитки. Замесен е също непълнолетен- 15-годишно момче от града. То е установено на място, след като е взломило машината. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Фалшив сигнал завършва криминалната картина от Кюстендилско. 26-годишният жител на Сапарева баня С.Г. е подал чрез тел.112  сигнал за поставено взривно устройство в контейнер пред хотел в града. Предприети са незабавни полицейски действия, сигналът се оказал неистински. Установен е и подателят. Задържан е с полицейска заповед за 24 в ареста на РУ Дупница.  Работата по случая продължава. За подаден неверен сигнал законът предвижда глоба от 2000 до 5000 лв.
Задържаният е известен на полицията като извършител на множество противозаконни деяния, съобщава още Дарик.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов