Избрани Новини

Винарска избва "Логодаж" грабна наградата на "Златен грозд" (галерия)

Туризъм

13-02-2017, 14:06

Снимка:

Община Сандански

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Втори ден на фестивала "Златен грозд 2017"!

Мелнишките изби разкриват тайните си

Два дни продължи конкурсът в град Мелник

За шеста поредна година община Сандански и Сдружение "За Мелник" събраха под пясъчните пирамиди на Мелник най-добрите регионални вина на Фестивала „Златен грозд“.

Гости от цяла България се докоснаха до тайните на винопроизводството и магията на пиринските ритми. Двудневният фестивал „Златен грозд“ обединява местните в каузата за съхранение на духа и богатството на региона.

Кметът на община Сандански Кирил Котев откри фестивала с пожелание тази традиция да не секва. Близо четири часа фолклорни състави от община Сандански и страната, гайдари и кукери изпълниха централния площад в град Мелник с хора и наздравици.

Винарни от региона, в организирани от община Сандански шатри, предложиха за дегустация своята продукция и се включиха в конкурса за най-добро вино в категория "Мелнишки купаж". За най-добро тази година бе оценено виното на Винарска изба "Логодаж", на второ място бе поставена Винарна "Кьосев", а на трето – "Рупел".

В конкурса за домашно вино Георги Георгиев от град Мелник спечели първото място със своето вино "Букет", а в категория "Широка Мелнишка лоза" победител стана Борислав Ангов, също от град Мелник.

Всички вина бяха оценени от комисия енолози с председател Коста Костов.

В двата фестивални дни всеки посетител на Мелник също имаше възможност да гласува за най-доброто вино, като давайки гласа си, участваше в томбола с награди. За най-доброто вино, според гостите на „Златен грозд“, бе определено виното на Васил Чакъров от село Виногради, община Сандански.

И тази година фестивалът имаше благотворителна кауза и всеки можеше да закупи традиционно местно ястие в помощ на младеж от село Дамяница, община Сандански.

С много настроение, вкусна храна и божествено вино, ценители и пазители на българското се насладиха на богатата програма и красотата на един от най-китните градове в България.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)