Избрани Новини

Започват "Ученически игри" в Благоевград

Осем вида спорт са включени в проявата

Започват "Ученически игри 2016/2017" в Благоевград, като 170 отбора от 17 учебни заведения ще вземат участие в осем спортни дисциплини в първия етап. Проявата се организиран от Община Благоевград.

Учениците са разделени в три възрастови групи - от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас, а спортовете, в които децата на Благоевград ще мерят своите съобразителност, умения, бързина, са шахмат, хандбал, волейбол, тенис на маса, баскетбол, бадминтон, футбол и лека атлетика.

Първите срещи ще се проведат на 14 февруари от 10.00 до 17.00 часа в спортната дисциплина „Хандбал“ в Спортен комплекс „Пирин“. Ученически игри продължават с шахмат на 16 февруари в клуб „Виктори“ от 09.00 до 15.00 часа.
Състезанията ще продължат до края на месец март по утвърден график.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно- състезателна дейност.
Във финалните състезания по съответния вид спорт участват училищните отбори- зонални първенци и училищният отбор от общината-домакин. Всички победители от общинския етап ще получат купи, грамоти и медали за 1,2,3 място.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов