Избрани Новини

Петрич със заявка за целогодишна туристическа дестинация

Туризъм

15-02-2017, 18:04

Снимка:

Община Петрич

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте чудните водопади на Беласица

На Тумба (галерия)

Презентира се на най-мащабния туристически форум в България

Петрич се включи в 34-та Международна туристическа борса Ваканция/ СПА ЕКСПО. Южният град избра надслова "Община Петрич-туризъм през всички сезони". Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО и се провежда под патронажа на Министерство на туризма.

В този формат община Петрич се представя като целогодишна туристическа дестинация. За целта е застъпена презентация на всички видове туризъм – исторически – с античен град Хераклея Синтика, чуриловски манастир "Свети Георги" и НПМ "Самуилова крепост", винен туризъм с презентация на местните винарски изби. За планинарите се представят маршрутите в Природен парк „Беласица”. С рекламни материали участват хотелите и ресторантите в община Петрич. Туристическо дружество "Калабак" също се включи в изложението с нова карта на планина Беласица.

Още при встъпването в длъжност новото общинско ръководство на Петрич обяви намерения да работи активно и целенасочено за утвърждаването на Петрич като популярна дестинация. За една година се отчита сериозен ръст на туристите посетили обектите на територията на общината. С участието в Международния туристически форум сега идеята е допълнително да се даде популярност на възможностите за туризъм в района на кестенова Беласица.   

ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО е най-мащабния туристически форум в България, предназначен за професионалисти и широка публика. През 2016 година участие взеха над 380 фирми от 22 страни и България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов