Избрани Новини

Кметът Камбитов дава начало на дейностите по обновяване на пожарната

Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на РСПБЗН - Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов поставя символично начало на дейностите по обновяване на сградата на пожарната. Официалната церемония ще се състои утре/ 17 февруари/ от 11.00 часа в двора на РСПБЗН. Проектът „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение в сградата на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението - Благоевград” бе първият одобрен и подписан договор по ОП „Регионално развитие“ 2014-2020.
Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на РСПБЗН - Благоевград и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания и се реализира в резултат на подписано партньорско споразумение между Община Благоевград и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи. Той се финансира по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград” по ОПРР 2014 – 2020 г.
С реализацията на проектните дейности ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, предмет на проекта. Ще бъдат осигурени и по-добри условия на работа на служителите на РСПБЗН - Благоевград, екологична и енергийно-ефективна работна среда и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.След реализацията на проекта сградата на РСПБЗН – Благоевград ще постигне клас на енергийна ефективност „В“.
Бюджетът на проекта е 586 500 лв., а срокът за изпълнение е 12 месеца.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов