Избрани Новини

Урок по родолюбие грабна сърцата на учениците в Сандански

Почетоха делата на български революционери

По повод предстоящата 144 годишнина от гибелта на Васил Левски община Сандански покани младия режисьор и потомък на Христо Ботев- Искрен Красимиров, да проведе атрактивен урок по родолюбие. Пред учениците от Сандански бе представен нестандартно най-ценният урок – да обичаш Родината и да славиш нейните герои.

В препълнената конферентна зала на Интерхотел "Сандански" заместник-кметът Зорица Органджиева откри урока по родолюбие с думите: "Трябва да сме горди с нашата история и с великите българи". Пред портрета на Апостола първокласници от I ОУ „Климент Охридски“ и II ОУ „Христо Смирненски“ рецитираха стихове за Левски.

С много емоция и плам Искрен Красимиров, превъплътен в ролята на Христо Ботев, запозна децата с известни факти от живота и делото на великия революционер. Бяха прожектирани част от филмите за Христо Ботев и Иван Вазов, както и част от филма за Васил Левски, който в момента се снима.

В края на емоционалния урок учениците, водени от Искрен Красимиров, облечен в пълна бойна униформа, носейки портрета на Васил Левски и трикольора, направиха шествие по главната ул. „Македония“. На централния площад в бе поставен портретът на Апостола. Да помним него и неговите завети, това е целта на проведения урок.

С голям ентусиазъм и чувство първокласниците от II ОУ „Христо Смирненски“,  с класен ръководител г-жа Емилия Бойчева, преминаха по цялата главна улица с възгласи „Левски“, „Ботев“ и „Ура“. Всички те, носейки в ръце портрети на Апостола, предизвикаха умиление и радост у всички, които наблюдаваха ученическото шествие, водено от самия Ботев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов