Избрани Новини

Завърши Международният турнир по футбол за деца "BALKANICA WINTER CUP 2017”

Участие взеха 112 отбора с над 2000 деца от България, Македония и Сърбия

Вчера се състоя финалът на най-големия Международен турнир по футбол за деца – „BALKANICA WINTER CUP 2017”. На официална церемония на градски стадион бяха връчени медали и 9 първи места в различни възрастови категории – от 2000 до 2008 г. В рамките на 8 дни в град Сандански цареше спортна треска в очакване на футболните срещи. За мащаба на събитието говори и следната статистика – участие взимат 112 отбора, над 2000 деца от България, Македония и Сърбия. Изиграни бяха над 240 мача.

Във видимо приповдигнато настроение бяха родителите и публиката на градския стадион в Сандански, които подкрепяха бурно отборите с аплодисменти си. Всичко това, съчетано с прекрасното време, превърна награждаването в една приятелска среща и обещание, че традицията трябва да продължи във времето. Всички те изказаха огромните си благодарности за съдействието от страна на Общинска администрация Сандански.

Официални гости на тържественото събитие бяха общинските съветници Стоян Ангов, Георги Георгиев и секретарят на община Сандански Георги Жежев. Удостоявайки децата с награди, те изразиха огромната си подкрепа и вяра, че „BALKANICA WINTER CUP 2017” възпитава в децата добро и още по-голямо желание за бъдещо развитие в спорта.

Не закъсняха и добрите отзиви. ПФК „Славия” – София изказа поздрави към ОФК „Вихрен”, община Сандански и Кирил Котев за отличните условия за лагер и тренировки, предоставени за „Белият клуб”. От своя страна ръководството на община Сандански честити на всички победители и участници, пожелавайки им здраве и това да запазят спортния дух в ежедневието си.

„Зад постигането на всеки успех стои огромна мотивация и положен труд, който доказва, че младите могат всичко, стига да го пожелаят. Деца, дерзайте!“, заяви кметът Кир ил Котев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)