Избрани Новини

Ученици от Благоевград протестират в подкрепа на изключен съученик

Регионалното управление на образованието влезе на спешна проверка в гимназията.

Ученици от Математическата гимназия в Благоевград се събраха на спонтанен протест пред училището в защита на свой съученик, изключен от елитното училище заради конфликт с преподавател, предаде БНР. Регионалното управление на образованието влезе на спешна проверка в гимназията.

В час по физическо възпитание единайсетокласникът Георги се обърнал към учителя си с малкото му име. Това предизвикало друг преподавател и последвал скандал между двамата. Ученикът твърди, че е бил обект на физически и психически тормоз. Учителят - че Георги го е блъснал. Свидетели на инцидента няма. Педагогическият съвет е взел решение за изключването на ученика с мотива, че и преди това е имал наказание. Случаят е най-коментираната тема в Математическата гимназия, а съучениците на Георги са категорични, че това е несправедливо и тенденциозно. Възпитаници на гимназията твърдят, че е имало и други случаи, които се прикриват, а учениците от страх се отказват от показанията.

Регионалното управление на образованието в Благоевград разпореди спешна проверка в Математическата гимназия. В инспектората има и оплакване от родителите на Георги, които не са допуснати до учителския съвет, защото са били с адвокат. Учениците настояват директорът на Регионалното управление на образованието да отмени заповедта за изключване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов