Избрани Новини

Благоевградската рок група "Блек роуз" празнува 25-та годишнина

Концертът е днес от 18.30 часа в Младежкия дом

Благоевградската рок група "Блек роуз" ще отбележи своята 25-та годишнина с голям концерт на 18 февруари 2017г., от 18.30 часа в Младежкия дом, информира БНР.

Концертът ще бъде едно своеобразно пътуване през времето и поколенията. Групата ще представи свои авторски песни, но ще зарадва почитателите на рок музиката и с кавъри на легендарните AC/DC. 

На сцената ще излязат освен настоящият състав на групата - Елица Ирибозова - вокал, Емил Ирибизов - соло китара, Влади Симов - бас, Ангел Ангелов - барабани и Кирил Начев - ритъм китара, така също и един от създателите на групата Костадин Грънчаров, Милен Желязков, който е един от създателите на песента "Черна роза", на която всъщност е кръстена и бандата BLACK ROSE.

В концерта ще участва и най-младата детска рок група "Рок кидс" към Музикално училище "Престо" - Благоевград. На сцената ще се качат и децата на "Блек Роуз" - Надежда и Дамяна Ирибозови, Бела Виктория Начева.

Концертът е с вход свободен.

Групата BLACK ROSE е създадена през 1991 г. в Благоевград. По това време свирят само собствени композиции. След няколко месеца и смяна на единия китарист записват първата си песен „Черна роза”, с която печелят първо място в Блек Топ класацията на радио „Христо Ботев” с водещ Емил Братанов. Следва поредица от персонални промени и след стабилизиране на състава в продължение на близо година и половина групата изнася множество концерти, участва и на рок-фестивал в Дупница. В края на 1992 г., вече с нов соло-вокал, групата придобива нов облик и звучене, което запазва и до днес. По това време е основан и фестивалът „Рок Предел”, на който „Блек роуз” е една от колоритните групи. През 1996 г. BLACK ROSE издават първия си албум „Свят на порока”. След нова поредица от промени в състава групата започва да обикаля клубове в цялата страна, изпълнявайки предимно кавъри на познати парчета, а след 2006 г. възобновява работа по някои авторски проекти, като записва още три песни: „Лъжец като теб”, „Малки чудеса” (с която участва в кастинг за „Евровизия” и е на 8-мо място) и „ Care About You”. През 2015 г. записват своя втори албум, озаглавен ”Да, сега е време”. С едноименната песен участват на фестивала „София пее 2015” , където получават много овации и грамота за песен-финалист. Песента „Мечтая лудо” е включена в класацията на „Ескалатор” на БНР, където до момента достига 7-мо място. Малко преди края на 2015 г. BLACK ROSE записва нова песен - „Пирин, оле!”, посветена на местния спортен клуб „Пирин”. Веднага е направен и клип на песента, който се върти успешно по регионалните телевизионни канали.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов