Избрани Новини

Издигат паметник на полковник Борис Дрангов в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на учредително събрание на инициативния комитет

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на учредително събрание на инициативния комитет за издигане на паметник на полковник Борис Дрангов. В събранието участваха генерал-майор Тодор Дочев- заместник-командващ на Съвместното командване на силите, генерал-майор Груди Ангелов - началник на Военната академия, офицери , представители на патриотични организации и местната власт. Паметникът ще бъде разположен във парка на Военна академия „Георги Стойков Раковски“. Инициативата е свързана с 100 годишнината от смъртта на полковник Дрангов.
В Управителния съвет на инициативния комитет ще участват зам.-кметът Тодор Чобанов и кметът на район Оборище Васил Цолов.
„В основата на патриотичното възпитание стоят знанието и паметта“, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на учредителното събрание. „Важни се както уроците по история и книгите така и паметните знаци. Наша отговорност е да поставяме и поддържаме знаците на паметта“. Кметът припомни, че София е домакин на голямата инициатива за отбелязване на 100 години от края на Първата световна война. Столичната община ще съдейства за изграждането на параклис-мавзолей на загиналите български войни по време на Първата световна война. В края на миналата година с общите усилия на академията, патриотични организации и общината на територията на Военна академия бе изграден и паметник на Васил Левски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов