Избрани Новини

Задържаха телефонни измамници

Мъж от село Стефаново е взел 50 000 лева

При провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия по линия на телефонните измами, от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност”  при ОД на МВР - Добрич, ОД на МВР - Варна, РУ - Тервел и Второ РУ Добрич е установен В.В. (57г.) от с. Стефаново община Добричка известен на МВР, участвал в извършването на телефонни измами като помагач. 

От проведените процесуално следствени действия под ръководството на ОП Добрич, РП Тервел и РП Ген. Тошево е установена съпричастността на извършителя в две измами на територията на община Добричка, две измами на територията на община Генерал Тошево, две измами на територията на община Балчик и една измама на територията на община Каварна. Последните две измами на В.В. на територията на община Тервел за периода 12/13.02.2017г. са за сума над 40000лв. общата стойност на измамите възлиза на над 50000лв. на извършителя е повдигнато обвинение по чл. 210 ал.1, във връзка с чл.20 ал.4 от нк. на 17.02.2017г. на свое заседание ТРС му взема мярка за неотклонение "задържане под стража".

На 17.02.2017г. служители на ОД на МВР – Добрич и служители на ОД на МВР Русе и служители на ОД на МВР Варна извършват претърсвания на територията на град Ветово и село Житница, община Провадия, като са открити доказателства за извършена престъпна дейност от други трима мъже, известни на полицията по линия телефонните измами.

С полицейски мярки за срок от 24 часа са тримата са задържани. на единият от извършителите е повдигнато обвинение по чл. 210 ал.1, във връзка с чл.20 ал.4 от нк.  работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов