Избрани Новини

Андрей Новаков и JA България стартират проект #StartUpТворилница в Благоевград

Той е в подкрепа на студентското предприемачество в ЮЗУ "Неофит Рилски“

JA България и евродепутатът Андрей Новаков стартират съвместен проект “#StartUpТворилница“ в подкрепа на студентското предприемачество в ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград.

Пресконференция по този повод ще се състои днес от 15 до 15:30 часа в зала 1114, първи корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски“, където официално ще се обяви старт на проекта.
На пресконференцията ще присъстват заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова, началникът на РУО Благоевград Ивайло Златанов, деканът на Техническия факултет на ЮЗУ проф. Георгиева, преподаватели и студенти от университета и разбира се, инициаторите на „#StartUp Творилница“, евродепутатът Андрей Новаков и Елица Моллов, директор на програмата „StartUp“ на JA България.

Програмата за студентите е базирана на най-старата и утвърдена програма за обучение по предприемачество – „Учебна компания“ на JA, призната от Европейската комисия още през 2006 г. за най-добрата практика в преподаването на предприемачество. #StartUpТворилница ще даде на студентите основни познания за стартиране на собствен бизнес и ще ги мотивира, като предизвика креативното им мислене. Проектът започва с първата от поредица планирани активности – обучение за студенти и преподаватели, като пилотно, в инициативата се включват 40 студенти от Техническия факултет и трима преподаватели от университета.
Студентите, участващи в проекта, ще следват етапите на програмата JA Startup, като сформират екипи и в следващите месеци работят над своите бизнес идеи. До месец май тази година участниците ще се включат и в менторските съботи, които JA България организира в JA Startup Hambar в София тех парк. Предстои и специално събитие, организирано за #StartUpТворилница – иновационен лагер за студенти в Благоевград през следващите месеци. Предстои и работа на екипите с ментори, прототипиране и валидация на идеите, както и представяне на разработките в рамките на Младежкия стартъп форум „Изгряващи звезди“ през юни 2017. В рамките на форума предприемачите от Благоевград ще се състезават и за приза „Най-добър студентски стартъп на България“ – директна инвестиция в идеята и работа в споделеното стартъп пространство JA Startup Hambar в София тех парк.

Вече 20 години JA България е водеща международна организация у нас с утвърдена репутация в предоставянето на иновативно и модерно образование от най-ранна възраст до университета.
Портфолиото от образователни продукти и услуги включва програми в 3 тематични области: предприемачество, финансова грамотност и умения за работа. JA използва т.нар. прогресивен или надграждащ предишните етапи модел на образование („от АБВ до PhD“), чрез който устойчиво се изгражда ключовата компетентност предприемчивост и инициативност. Образователната философия на JA се базира на методите на учене чрез правене и смесено обучение (blended learning) с използване на дигитализирано интерактивно съдържание и високи технологии. Бизнес моделът на организацията се отличава с тясно сътрудничество с бизнеса и хората от практиката, които участват в създаването и предоставянето на образователно съдържание, обучение и услуги, както и разработването на политики в областта на образованието и предприемачеството.
JA България е член на JA Worldwide и JA Europe и годишно достига до 30 000 ученици и студенти от 450 населени места в страната. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов